انواع فیلتر هوا و نقش آن در خودرو

فیلتر هوا یکی از قطعات اصلی خودرو است که انواع مختلفی دارد و نقش مهمی را در سلامت خودرو و بهبود عملکرد آن ایفا می‌کند. فیلتر هوا باید به طور مرتب تعویض شود، در غیر این صورت سلامت اتومبیل و عملکرد آن را دچار اختلال می‌کند. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی انواع فیلتر هوا به نقش این محصول در اتومبیل بپردازیم و اطلاعات کاملی را در این باره با شما همراهان گرامی به اشتراک بگذاریم‌. همراه ما باشید.

فیلتر هوا چیست؟

فیلتر هوا قطعه‌ای است که از اسفنج کتان و مواد سلولزی ساخته شده و نقش تمیز کردن هوای وارد شده به موتور را بر عهده دارد. این فیلتر در ورودی هوا روی محفظه موتور قرار می‌گیرد و از ورود گرد و غبار و ذرات به داخل موتور جلوگیری می‌کند. فیلتر هوا باید به طور مرتب تعویض شود، چراکه این محصول در سلامت خودرو نقش بسزایی ایفا کرده و انجام ندادن این فرایند، ممکن است آسیب‌های جدی وارد کند.

نقش فیلتر هوا در خودرو چیست؟

فرایند احتراق و کیفیت آن نقش مهمی را در روند تولید نیرو در موتورهای احتراق داخلی بر عهده دارد. در واقع هر چقدر که احتراق با کیفیت بیشتر و بهتر انجام شود، موتور بازدهی بالاتری دارد و توان خروجی آن افزایش پیدا می‌کند. کیفیت احتراق تا حد زیادی به شرایط احتراق و دقت قطعات موتور مربوط می‌شود. در واقع برای داشتن احتراق با کیفیت باید اتومبیل شما مونتاژی بی‌نقص داشته باشد و قطعات آن بدون اشکال و بدون تاخیر وظایف خود را انجام دهند.

انواع فیلتر هوا یکی از تجهیزات و قطعات ضروری و لازم در خودرو است که به دلیل داشتن خاصیت جذب ذرات موجود در هوا و گرد و غبار، از ورود این ذرات به داخل موتور جلوگیری می‌کند. اگر بخواهیم به طور کلی نقش انواع فیلتر هوا را در موتور خودرو بیان کنیم می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم.

  • فیلتر هوای بیرونی لیفتراک کیفیت احتراق را بهبود می‌بخشد و راندمان موتور را بالاتر می‌برد.
  • از آسیب رسیدن به قطعات موتور جلوگیری می‌کند و با جذب آلودگی‌های هوا باعث افزایش عمر مفید موتور و قطعات مختلف آن می‌شود.
  • درصد آلایندگی خودرو را کاهش می‌دهد.
  • انواع فیلتر هوا پرشیا، سمند، 405 سیستم تهویه مطبوع خودرو را بهبود می‌بخشد.
  • از آسیب رسیدن به سیستم سوخت رسانی خودرو جلوگیری می‌کند.
  • با تصفیه هوا و بهبود تزریق، مصرف سوخت را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

انواع فیلتر هوای خودرو

فیلتر هوا انواع مختلفی دارد و هر نوع آن به لحاظ عملکردی به یک شکل عمل می‌کنند و کاربردهای یکسانی دارند. با این تفاوت که از لحاظ نوع متریال و ساختار با یکدیگر فرق می‌کنند. انواع فیلتر هوا خودرو عبارتند از:

فیلتر هوای کاغذی یا سلولزی

جنس این فیلترها از کاغذهای سلولزی است که به شکل آکاردئونی و پلیسه‌دار طراحی شده‌اند. این کاغذهای چین خورده در یک فریم پلاستیکی قرار می‌گیرند تا ساختار آن ها حفظ شود و عملکرد بهتری از خود نشان دهند. طول عمر فیلتر هوای کاغذی یا سلولی زیاد نیست، اما قیمت آن‌ها بسیار مناسب است. معمولا کاربرانی که قصد تعویض فیلتر هوا در مدت زمان کم را دارند، از این محصول استفاده می‌کنند؛ چرا که قیمت بسیار پایینی دارد.

فیلتر هوای کتان

فیلترهای هوای کتان از لایه‌های مخصوصی به نام پارچه‌های روغنی تولید می‌شوند. این لایه‌ها ۶ تا دارند و برای حفظ سرعت هوای مکیده شده به طرف موتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. فیلتر هوای کتان برای تصفیه هوا خوب و با دقت عمل می‌کند و عملکرد بهتری در مقایسه با سایر فیلترها دارد. پارچه‌های به کار رفته در این فیلتر از نوع پیلیسه‌دار بوده که در یک فریم از جنس فلز قرار گرفته است. این نوع فیلتر یکی از گران‌ترین نوع فیلترها به شمار می‌رود.

فیلتر هوای اسفنجی

فیلتر هوای اسفنجی فیلتری چند لایه است که با استفاده از فناوری نانو به تولید می‌رسد و بیشترین کاربرد آن در خودروهای مسابقه‌ای است. این فیلتر با استفاده از لایه‌هایی از پلی اورتان ساخته می‌شود که برای حفظ ساختار در یک محفظه فلزی و توری قرار می‌گیرد. عمر مفید این فیلتر و کیفیت آن در مقایسه با نمونه‌های سلولزی بسیار بیشتر است و قیمت بالاتری هم دارد.

در واقع فیلترهای هوا از نظر نحوه عملکرد تفاوت چندانی با هم ندارند و تفاوت آن ها تنها به عمر مفید و قیمت آن ها مربوط می‌شود. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد فیلتر هوای اسفنجی قابلیت شستشوی آن است که می‌توانید بعد از هر بار کثیف شدن آن را بشویید و دوباره استفاده کنید. در صورتی که علاقه ای به تعویض زود به زود فیلتر خودروی خود را ندارید، توصیه می‌ش.د از این محصولات با کیفیت و پرطفرفدار استفاده نمایید.

علائم فیلتر هوای کثیف

فیلتر هوای ایسوزو 6 و8  تن NPR زمانی که قدیمی می‌شوند و نیاز به تعویض دارند، معمولاً با یک سری علائم و هشدارها این موضوع را به شما گوشزد می‌کنند. شما با توجه و دقت به این هشدارها می ‌توانید هرچه سریع‌تر از این مشکل آگاه شده و برای تعویض فیلتر اقدام کنید. از جمله علائم انواع فیلتر هوای کثیف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مصرف سوخت افزایش پیدا می‌کند.
  • قدرت و عملکرد موتور کاهش می‌یابد.
  • دریچه گاز سرعت و عملکرد پایینتری دارد.
  • شتاب خودرو ضعیف می‌شود.
  • ساییدگی و اصطکاک در موتور و قطعات آن افزایش پیدا می‌کند.

آلوده شدن فیلتر هوا عملکرد موتور خودرو را دچار مشکل می‌کند. فیلتر آلوده شده دیگر قابل استفاده نیست و توانایی لازم را برای محافظت از موتور خودروی شما ندارد؛ بنابراین سعی کنید به طور مرتب فیلتر هوای اتومبیل را تعویض کنید تا عمر موتور افزایش پیدا کند و عملکرد بهتری داشته باشد.

خودرو سازان توصیه می‌کنند که در هر ۱۲ هزار مایل فیلتر هوای اتومبیل را تعویض کنید. البته این موضوع استثنائاتی دارد؛ بنابراین برای تعویض به موقع بهتر است دفترچه راهنمای خودرو را با دقت بیشتری مطالعه کنید. به طور مثال اگر در مناطق زندگی می‌کنید که گرد و غبار و ذرات معلق در هوا بیشتر است زمان تعویض فیلتر هوای پرشیا و دیگر خودروها باید در فواصل کوتاه‌تری انجام شود.

جمع بندی

فیلتر هوا یکی از اجزای مهم موجود در خودرو است که از ورود آلودگی و مواد زاید به درون موتور خودرو پیشگیری می‌کند. این قطعه مهم باید به طور مرتب تعویض شود چرا که عدم توجه به این موضوع باعث اختلال در روند حرکت موتور شده و مشکلات و خسارات متعددی را به بار می‌آورد.

در این مقاله راجع به انواع فیلتر هوا و ویژگی‌ آن‌ها صحبت کردیم و علائم و نشانه‌های تعویض فیلتر را مورد بررسی قرار دادیم. اگر قصد دارید فیلتر هوای اتومبیل خود را تعویض کنید بهتر است هر ۱۲ هزار مایل این کار را انجام بدهید و برای خرید فیلتر جدید به مراکز فروش معتبر مراجعه کنید.

admin
ارسال دیدگاه